Aavat LVIA-suunnittelu, rakennesuunnittelu, sähkösuunnittelu, linjasaneerauksen suunnittelu

Muutosten ja kasvun vuosi 2022 paketissa

Vaikka kuluva vuosi on jo pitkällä, lienee paikallaan tiivistää juuri paketoidun vuoden 2022 pääkohdat ja tapahtumat.

Viime vuoteen mahtui paljon muutoksia, tapahtumia ja kasvua. Yksi keskeisimpiä uusia alkuja oli oman sähkösuunnittelutiimin perustaminen ulkopuolisen yhteistyökumppanuuden rinnalle. Vuoden aikana toimistollamme myös aloitti 8 uutta työntekijää, minkä myötä saimme paljon uusia työkavereita, osaamista ja vahvistuksia korjaussuunnitteluun, valvontaan, projektinjohtoon, ja myös firman voitokkaaseen CS-tiimiin ;). Helmikuussa vaihdoimme johdon kesken rooleja, minkä myötä Juha Peteri astui toimitusjohtajan paikalle minun keskittyessä pääosin yrityksen hallitusvastuisiin. Vuosi sisälsi siten paljon perehdyttämistä, perehtymistä ja uuden opettelua, mutta kaikesta huolimatta, tai kenties juuri siksi lopputulos oli varsin hyvä.

Henkilömäärän kasvaessa ja työntekijöiden palatessa koronavuosien jälkeen takaisin toimistolle, tarvitsimme suuremmat toimitilat, jotka suunnittelimme yhteistyössä Antiloopin kanssa. Marraskuussa muutimme Stella Business Parkin sisällä meidän tarpeisiin räätälöityihin ja täysin uudistettuihin tiloihin, jossa asiantuntijatyötä tehdään vastakin työn luonteen edellyttämässä rauhallisessa ja viihtyisässä ympäristössä, vaikka pinta-alaa onkin nyt tuplasti aiempaan toimistoon verrattuna.

Henkilömäärän (+8) lisäksi myös liikevaihto kasvoi kannattavasti 2,3 M euroon (+23%). Lukujen takaa löytyvät projektit koostuivat totuttuun tapaan suurelta osin peruskorjauksista, linjasaneerauksista, tilamuutoksista, kiinteistöjen energiahankkeista, julkisivu-, katto- ja salaojaremonteista jne. Energiahankkeita, kuten energiaselvityksiä ja lämmitystavan muutoksia kysyttiin ja  tehtiin selkeästi aiempaa enemmän, mikä selittyy osin energian hinnan voimakkaalla kasvulla. Myös projektinjohtotyön määrä lisääntyi paljon, ja tänä vuonna kasvu tälläkin saralla tulee jatkumaan tehtyjen rekrytointien myötä.

Alkuvuoden aikana henkilöstön vahvuus nousee allekirjoitettujen työsopimusten myötä 26:een, mutta edelleen mukaan mahtuu niin kokeneempi kuin nuorempikin alan ammattilainen tai sellaiseksi pyrkivä. Tavoitteemme on jatkaa hallittua kasvua, mikä tarjoaa työntekijöillemme kasvujohteisia työuria ja ammatillisia mahdollisuuksia. Tavoitteemme on kasvattaa tiimimme 30 henkilöön ja liikevaihtomme 3 M€:oon vuoden 2024 loppuun mennessä.

Omasta ja johtoryhmän puolesta lämmin kiitos asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja henkilökunnallemme tähänastisesta yhteisestä matkasta!

Marko Liedes